donderdag 11 juli 2013

Hoe creëert u de perfecte kledingkast?

Uw kledingkast zegt meer over u dan u denkt! Vaak wordt gedacht dat een kledingkast niets meer is dan een meubel waarin kleding wordt opgeborgen. Maar het verschil tussen de kledingkast van een tiener en een zakenman is immens. En dan nog het uiterlijk: klassieke vormen in hout of hoogglans wit voor een strak interieur?


Voor wie?

De eerste stap naar een perfecte kledingkast is de afweging: voor wie is de kledingkast bedoeld? Een kast voor in de babykamer heeft een korter hanggedeelte, enkele lades en meerdere legplanken voor de kleine kledingstukken. Voor diegene die in pak werken, is het belangrijk een uitgebreid hanggedeelte te hebben voor het kreukvrij houden van maatpakken. Wie weet is dan zelfs een pantalonhouder of stropdassenhouder van belang. Doorgaans hebben de meeste kasten een hanggedeelte, legplanken en een ladeblok. Voor meer specifieke wensen zijn verschillende hangers en houders een oplossing.

kledingkast
Voor wie is de kledingkast en past de kast bij het interieur?

Het oog wil ook wat

De volgende stap is het bepalen van het uiterlijk. Voor een nette en verzorgde uitstraling is een kledingkast die past bij de rest van het interieur een goede keuze. Soms is het handig te kiezen voor een complete slaapkamerset; bed, nachtkastjes en kledingkast horen dan bij elkaar. Het komt ook voor dat de kledingkast afzonderlijk wordt gekocht. Het al bestaande interieur is dan bepalend voor het uiterlijk van de kast. Over het algemeen zijn kledingkasten in allerlei kleuren te verkrijgen, hoewel houtkleuren, zwart en wit het meest voorkomen. Het materiaal van de kast zorgt voor de uitstraling die u zoekt: een houtkleur zorgt voor een warme, klassiek sfeer terwijl een hoogglans kast beter past in een moderne ruimte.

Praktisch gemak en luxe

Een laatste afweging is hoeveel gemak u wilt hebben door uw kledingkast. Kiest u voor openslaande deuren? Of bespaart u liever ruimte door te kiezen voor een kast met schuifdeuren of luxe zweefdeuren? Extra praktisch wordt uw kledingkast door het toevoegen van bijvoorbeeld ledverlichting of kastdeurdempers. De juiste kledingkast, de gewilde uitstraling en benodigde accessoires gekozen? Gefeliciteerd, u hebt de perfecte kledingkast!

kledingkast verlichting
Verlichting boven of in de kledingkast verhoogt het gemak en oogt luxe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten