dinsdag 23 juli 2013

Een boxspring: waar u op moet letten

'De boxspring' is een verkorte benaming die vaak wordt gebruikt in plaats van de eigenlijke benaming: boxspringcombinatie. Is het belangrijk dit te weten? Ja! Want de boxspring is alleen de bedbodem, terwijl er meer producten nodig zijn om uw perfecte boxspringcombinatie te vormen.


boxspring
De boxspring, ofwel boxspringcombinatie, een luxe en comfortabel slaapsysteem.


Onderdelen van een boxspringcombinatie

Een complete boxspringcombinatie bestaat uit de volgende onderdelen: een boxspringbodem op pootjes, een matras en eventueel een topmatras. In de meeste gevallen worden alle onderdelen samen aangeboden. Het is echter ook mogelijk zelf te kiezen welk matras u op de bedbodem wilt leggen. Zo kiest u voor afzonderlijke onderdelen om een heerlijk bed naar wens samen te stellen. We sommen de belangrijkste overwegingen voor u op.

1. De boxspringbodem

De boxspringbodem bestaat uit een gestoffeerde bak van hout of metaal op poten met binnenin een matras met bonellvering. De kwaliteit van dit matras is belangrijk: dit is immers de basis van uw bed. De stoffering zorgt voor een persoonlijke tint: u kunt kiezen uit verschillende materialen en kleuren.

boxspring binnenkant
Binnenkant van een boxspringbodem.


2. Het matras

In principe zijn alle soorten matrassen geschikt voor een boxspringcombinatie. Vaak wordt wel een binnenveringsmatras aangeraden. Deze biedt als voordeel dat de binnenkant van de matras onder andere uit metalen veren bestaat waardoor het matras uitstekend kan ventileren. In sommige gevallen kan ook de matras worden gestoffeerd in de kleur van de boxspringbodem.

3. Het topmatras

Gekozen kan worden voor een topmatras, ook wel opdekmatras genoemd. Deze matras is vaak dunner dan het matras eronder, waardoor het opmaken van het bed lichter is. Het gebruik van een topmatras kan extra comfort bieden door drukverlaging waardoor u prettig kunt slapen in alle houdingen.

topmatras boxspring
Topmatras voor extra ligcomfort.

Voordelen

Een aantal belangrijke voordelen op een rij:
  • Een boxspringcombinatie is vaak hoger dan andere matras-bedbodemcombinaties;
  • Keuzevrijheid in afmeting, materiaal en kleur;
  • Strakke vormgeving en moderne uitstraling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten